Idei de amenajare a unui living cu scara interioara

whatsapp
Suna E-mail

Living-ul este încăperea în care petreci cel mai mult timp atunci când te afli acasa, locul în care se adună familia sau în care intră prieteni, oameni dragi sau simpli vizitatori ; prin urmare, amenajarea acestuia pentru a fi exact pe placul tau este foarte importantă.

Când vorbim de amenajarea unui living cu scară interioară, balustradele din sticlă sunt la mare cautare de câțiva ani încoace mai ales că, dacă ai un decorator care să te sfătuiasca, poți face o adevărată operă de artă care să îmbine funcționalitatea cu designul astfel încât oaspeții care îți trec pragul să fie impresionați.

Cuprins:
Cum amenajezi livingul
Idei de amenajare pentru living in functie de stilul locuintei
Cum amenajezi scara interioară
Cum amenjezi locul de sub scara interioară

Cum amenajezi livingul

Apartment 406901 1920 1024x683

Pentru a obține un rezultat pe măsura așteptărilor tale, este necesar să iei în considerare numeroase aspecte, precum dimensiunea și forma camerei, stilul de design interior și personalizarea încăperii.

Dintre toate încăperile unei case, livingul necesită o mai mare atenție în ceea ce privește alegerea mobilierului, deoarece acesta poate avea mai multe particularități. În plus, camera de zi trebuie să fie utilată corespunzător, pentru că reprezintă locul cel mai frecventat din locuința fiecăruia.

Pentru un apartament sau o vilă cu etaj, lucrurile se complică puțin iar amenajarea unui living cu scară interioară se va realiza într-o manieră diferită față de cea a unei sufragerii fără scară interioară, întrucât este necesar sa se țină cont de această particularitate esențială în alegerea mobilierului, astfel încât spațiul să fie unul funcțional, aspectuos, dar care să emane confort și ospitalitate.

Idei de amenajare pentru living in functie de stilul locuintei

Dacă tipul locuiței, dimensiunea livingului, forma sau utilitatea acestuia erau criterii ce îți restrictionau într-o mai mare sau mai mică măsură alegerile, stilul de amenajare va oglindi preferințele personale. Ideal ar fi să păstrezi o armonie în ceea ce privește tematica deja stabilită pentru restul locuinței tale, pentru a nu crea un contrast nefavorabil.

După stilul de design interior, se disting mai multe stiluri :

Amenajare living modern

Amenajările moderne sunt foarte apreciate, grație simplității, a utilității sporite și a versatilității specifice acestui stil. Accentul cade pe confort, dar și pe o estetica personalizată, avănd astfel libertatea de a alege corpuri de mobilier și elemente decorative care sunt 100% pe gustul tău. Sunt preferate suprafețele netede, piesele cu forme geometrice, mobilierul ușor și multifuncțional și finisajele neutre. Poți face decorul mai interesant prin introducerea unor culori mai îndrăznețe și a unor pattern-uri deosebite.

Amenajare living minimalist

Minimalismul este un subdomeniu al modernismului, iar în ceea ce privesc amenajările interioare, primul ia forma unui decor mai elegant, mai rafinat, ceva mai sărac în detalii ornamentale. Suprafețele plane, lucioase, materiale precum sticla, metalul, piatra și pielea, decorațiunile ce arată precum adevarate opere de arta, mobilier jos, cu laturi drepte și culorile îndrăznețe sunt doar căteva dintre lucrurile ce nu trebuie să lipsească dintr-un decor minimalist.

Amenajare livingu in stil eclectic

Nu este pentru toata lumea ci doar penru aceia care se declară îincântați de îmbinarea eleganței și frumusetii stilului vintage cu modernitatea, confortul și funcționalitatea stilului urban. Dacă prefer acest stil, ai nevoie de un living cu dimensiuni generoase, luminos si cu pereți inalți. De asemenea, ar fi bine să păstrezi pereții livingului într-o culoare neutră, de preferat alb pentru a nu crea un haos total dezorganizat.

În rest, nu există restricții în ceea ce privește selecția pieselor de mobilier sau a decorului ales. Ai putea opta pentru mobila inspirată din zona vintage sau retro și ai putea miza pe originalitate, implementând câteva elemente decorative inedite, moderne sau ai putea inversa, cu succes, opțiunile.

Amenajare living clasic

Stilul clasic este cea mai simpla modalitatea de amenajare a unei case. Atunci când vine vorba despre mobilarea și decorarea unui living în stil clasic, orice persoana ar trebui să țină cont de 2 principii definitorii: eleganță și funționalitate. Cele mai frecvente idei de amenajare în acest stil sunt cele care îmbină confortul cu un design unic.

Amenajare living rustic

Dacă te pasionează tot ce înseamnă unicitate, lucruri confecționate manual cu multă atenție, minuțiozitate și implicare afectivă, dacă iubești mobilierul din lemn masiv, în mod sigur stilul rustic este cel care ți se potrivește cel mai bine. Poți alege un mobilier realizat din lemn masiv sau cu accente lemnoase care să surprindă perfect tematica precum comode sau masuța de cafea, scaune și alte piese de mobilier confecționate în această manieră. Optează pentru mobilier care să imite perfect naturalețea, sau care să creeze o atmosferă relaxată, de poveste pe care orice pasionat al acestui stil și-o dorește. În plus, poți combina accentele lemnoase cu cele metalice sau chiar cu cele de rocă, folosind piatra decorativă ca element principal de interes.

Amenajare living vintage

Atmosfera anilor ’20 – ’70 poate fi redată în primul rând prin alegerea elementelor de decor specifice, de la tapetul cu diverse imprimeuri florale, la lumânări parfumate sau alte elemente care să umple într-o manieră armonioasă spațiul. Cât privește mobilierul, lemnul masiv pare să fie varianta preferată, dar și cea mai eficientă, din mai multe puncte ce vedere. De asemenea, culoarea albă, accentele de auriu, degradeurile și chiar nuanțele de maro par să contureze perfect perioada vintage, așadar vor fi indicate pentru un mobilier rezistent și de impact, în special în ceea ce privește corpurile stabile, destinate depozitării. Dacă vorbim de canapea sau colțare, sunt preferate cele cu brațe, din materiale rezistente, eventual cu diverse prin-uri pentru a se încadra în tematica impusă.

Cum amenajezi scara interioară

Balustrade Sticla Securizata

Scara interioară trebuie să țină cont de stilul livingului. Dacă îți dorești o scară interioară din sticlă, aceasta se asortează cel mai bine cu stilul modern sau minimalist.

Din ce în ce mai căutată în ziua de astăzi, sticla este un material complex care nu se demodează în timp aducând un plus de eleganță și stil spațiului amenajat. Balustradele din sticla, transparente și fără ramă sunt alegerea perfectă pentru a crea iluzia de libertate și spațiu deschis.

Balustrada din sticlă reprezinta un element decorativ și de siguranta actual ce poate fi utilizată atăt la interior, cat și la exterior. Cănd vorbim de realizarea unei balustrade sticlă, este esențial să alegem, în primul rând, modalitatea de prindere corectă, în funcție de care se stabilește și tipul și grosimea sticlei.

Cum amenjezi locul de sub scara interioară

In fiecare locuinta exista asa zisele “spații moarte”, cu care pare că nu poți face mare lucru. Una dintre aceste zone este cea de sub scări, un loc în care accesul se face mai greu din cauza inclinației.
Ce poți face cu spațiul rămas de sub scări? Este o întrebare de care ne lovim aproape la fiecare amenajare dintr-o casă sau duplex. Soluțiile găsite sunt în primul rând ingenioase, dar și variate, în funcție de necesitățile fiecăruia și în continuare poți găsi câteva exemple din care să te inspiri.

Iată câteva idei care pun în valoare spațiul de sub scară:

Biblioteca și/sau spațiu pentru citit

În functie de dimensiuni, spațiul de sub scara interioară poate fi numai bun pentru amenajarea unei biblioteci cochete. Iar dacă spatiul îți permite și dispui chiar și de o sursă de lumină naturală, poți completa decorul cu o canapea, un pătut, un fotoliu sau scaun confortabil, o masuță și un lampadar sau veioza astfel încât să ai și un locușor confortabil, numai bun pentru citit.

Sertare

Așa-i că nu te-ai gândit niciodată că ai putea folosi scările pe post de sertare? Este o solutie ce îmbină designul cu funcționalitatea, un fel de 2 in 1. Sertarele se pot monta în mai multe feluri, atât în față căt și în lateralul scării, în funcție de tipul amenajării și le poți folosi ca spațiu de depozitare.

Spațiu pentru relaxare

Obișnuiti cu un stil de viata trepidant, uităm uneori  să ne rezervăm câteva momente pentru relaxare și socializare cu cei dragi. Niciodată nu este prea târziu! Primul pas este crearea unui colț de relaxare care poate fi chiar sub scări.

Birou

Poți transforma spațiul de sub scări într-un birou cochet unde îti poți monta calculatorul, imprimanta, documentele și alte obiecte personale. Fiind un spațiu întunecat ai nevoie de instalație electrică în zonă, deci mare grijă ca la faza de proiectare să fie prevăzută o sursă și aici. De asemenea, dacă vrei să instalezi aici locul de tv vei avea nevoie de prize.

Cuier și/sau dressing

Într-un hol, spațiul de sub scară poate fi folosit pentru a crea o zonă destinată hainelor, încălțămintei și accesoriilor – un cuier – pentru tine și musafiri. Pe lângă cuierul clasic deschis se poate monta o băncuță specială pentru încălțat. Și uite așa, ai 2 în 1 pentru că poți pune și un dulap cu uși batante sau extractibile în care să poți depozita toate tipurile de haine.

Loc de joaca pentru copii

O idee mult îndrăgita de copii este amenajarea spațiului de sub scară sub forma de căsuță/spațiu de joacă. Îl poți decora după bunul plac și în funcție de hobby-urile copiilor.

Camera secretă

O idee mai rar întâlnită, mai ales în amenajarea acestui spațiu este construirea unei camere secrete ce poate fi folosită pentru ascunderea unui seif sau a altor bunuri personale.

Spațiu pentru animalul de companie

Iubitorii de animale sunt într-o căutare permanentă de soluții pentru poziționarea culcușului. O super idee este chiar sub scări. Spațiul poate fi o cameră în sine cu ușa micută (dar nici prea mică, altfel riști să nu mai încapi pentru a face curat) sau pur și simplu poți monta o saltea specială pentru animale. Animăluțele tale sigur o vor aprecia.

Cămară

Chiar dacă, poate nu te-ai fi gândit niciodată, locul de sub scară este numai bun pentru depozitarea anumitor alimente, căci este un spațiu uscat și răcoros. În caz că beneficiezi de un living tip open space cu bucătăria și holul, respectiv scara interioara, atunci solutia asta iti pica la fix.

Spațiu pentru biciclete

Pasionații de sporturi și mai ales cei de ciclism sau mtb își pot acum depozita fără griji bicicletele sub scara interioară. Ai nevoie  doar de câteva cârlige speciale de agățat pe care le poți achiziționa de la magazinele de profil. Restul ține de imaginație și de modelul bicicletei.

Șemineu

Te-ai gândit vreodată că ai putea folosi spațiul de sub scara interioară pentru instalarea unui șemineu ? Alături de câteva decorațiuni potrivite vei crea o zona demnă de admirat. Cel mai simplu și la îndemănă este sa montezi un șemineu electric.

Integrat în spațiul livingului

Dacă spațiul de sub scări a fost inițial gândit să facă parte din living, aici poți pune căteva piese de mobilier astfel încât spațiul să fie fluid, fără ruperi de stil.

Depozitarea electrocasnicelor

Dacă este în apropierea sau chiar în spațiul bucătăriei poate fi un loc ideal pentru depozitarea electrocasnicelor.

Locul de sub scara interioară amenajat ca o vinotecă (mini cramă) sau zonă de bar

Poate nu te gândeai la o asemenea soluție însă, dacă respecți câteva cerințe în ceee ce privesc temperatura, umiditatea și iluminarea, poți transforma cu ușurință spațiul de sub scări într-un veritabil bar impunător sau într-o cramă ingenioasă, cu care să-ți impresinezi oaspeții.

Baie de serviciu

O baie de serviciu, la parter, chiar sub scări poate fi o soluție utilă, insă asigura-te că este prevăzut acest detaliu încă din construcția locuinței pentru a nu uita de instalațiile sanitare aferente.

Un living amenajat frumos este nu doar o încântare ci și o oază de confort, iar o scară interioară cu balustrade din sticlă poate adăuga ansamblulului acel nu știu ce, care să-l facă să arate memorabil dar și funcțional. Spațiul de sub scara interioară poate fi amenajat dupa bunul plac, stil de viata și de hobby-uri.

Essay writing service suppliers are famous for their reliable and skilled approach to assisting pupils with their writing

I write my study affordable-papers.net papers as per my professor’s management.

assignments.