Sticla securizata

Sticla securizata este o buna alternativa atunci cand se doreste un material pentru design interior si exterior rezistent la socuri mecanice, rezistenta termica si protectie impotriva riscului de spargere. Securizarea sticlei reprezinta un proces termic de incalzire a acesteia la temperaturi de  700-740 C˚, urmata de o racire brusca, la temperatura camerei, prin care materialul devine de 5 ori mai dur, fara a-si pierde elasticitatea.

Astfel, in comparatie cu sticla traditionala, cea securizata se sparge in bucatele mici si nu in bucati mari si ascutite. Tendinta arhitecturii cladirilor in ultimii ani este orientata spre suprafete mari si vitrate care necesita obligatoriu utilizarea sticlei segurizata pentru siguranta in exploatare.

Avantajele sticlei securizate de la ABC Ludens

  • ofera o buna rezistenta la socurile mecanice (in cazul usilor din sticla, a panourilor);
  • ofera o buna rezistenta la stres termic (in raze solare intense si surse de caldura);
  • ofera o buna rezistenta la spargere, reducand riscul de ranire.

Proiecte in care se poate folosi sticla securizata

La exterior, sticla securizata poate fi folosita pentru pereti cortina, fatade structurale, luminatoare, cupole, ferestre, balustrade, sere, usi exterioare, vitrine, cabine telefonice, copertine, portaluri, etc.

 

In interior, insa, aplicabilitatea sticlei securizate este mult mai mare. Astfel, poate fi folosita pentru:

  • compartimentari si pereti din sticla – atat pentru birouri, cat si pentru spatii rezidentiale.
  • usi din sticla securizata – atat ca element decorativ, cat si ca unul functional, pentru birouri, spatii comerciale sau chiar acasa;
  • balustradele din sticla securizata – reprezinta o solutie moderna, atat pentru interior, cat si pentru exterior;
  • placari si blaturi din sticla securizata colorata;
  • cabine de dus - cabinele de dus din sticla securizata reprezinta o solutie moderna de organizare a spatiului si pot fi realizate in orice dimensiune.